Pendlerbil til 6 øre pr. km

Pendlerbil til 6 øre pr. km

Bo skiftede diesel ud med el

Mange skifter i dag benzin- eller dieselbilen ud med en model, der kører på el. Bo Kragelund fra Kolding er en af dem, og for ham har to år med IONIQ Electric som pendlerbil ikke bare været godt for samvittigheden, men også for økonomien og køreglæden.

180.000 km

Så langt har Bo Kragelund og hans familie kørt i den IONIQ Electric, der for to år siden rykkede ind i garagen i stedet for familiens aldrende dieselbil. Men elbilen har ikke kun været et mere klimabevidst valg. Med en pris på omkring 6 øre pr. km til el har familiens elbil også overrasket positivt i forhold til økonomien.

”Vores IONIQ afløste en ældre dieselbil, som jeg var rigtig glad for, og som jeg var overbevist om var det billigste køretøj, man kunne eje. Men en nærmere beregning viste, at selvom jeg kørte 27 km/l på diesel, så var el-drift så meget billigere, at jeg kunne købe og afdrage på en spritny bil og endda spare penge oveni i forhold til at køre i vores gamle dieselbil”, siger Bo Kragelund.

”Rigtig mange vælger en elbil, når de får øjnene op for, at den ikke kun er god for samvittigheden – men også for pengepungen.”

Bo Kragelund

Satte strøm til køreglæden

Bo og hans kone, Anita, bor med deres to børn i Kolding, og deres IONIQ Electric er i dag den primære pendlerbil, der bliver brugt til at køre til og fra Bos arbejde i Odense og til jævnlige møder i København og Aalborg. Men hele familien er faktisk blevet glade for at bruge bilen til at køre til aftaler i fritiden – også deres hjemmeboende datter, der lige har fået kørekort nyder ikke at skulle skifte gear.

”At køre elbil er et miljøvenligt valg, og det er også billigere end med fossilt brændstof. Ikke alene har den sparet miljøet for rigtig mange tons CO2, samtidig med at den også har sparet os et par tusinde kr. hver måned i brændstofudgifter. Vi oplever også, at der er en verden til forskel mellem at overhale en bil i en ældre dieselbil og i en elbil”, siger Bo Kragelund.

Komfort og økonomi får flere til at vælge el

Bo Kragelund er en af mange danskere, der inden for de seneste par år har skiftet benzin- eller dieselbilen ud med en elbil: ”Rigtig mange vælger en elbil, når de får øjnene op for, at den ikke kun er god for samvittigheden – men også for pengepungen. Og de, der tror, at elbiler kun er til bykørsel, kan godt tro om igen”, fortæller Bo Kragelund.

IONIQ Electric

IONIQ Electric

Både den billigste og mest energieffektive elbil, du kan eje!

Mere om bilenByg din bil

 

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Til artikelsektion